Co se děje s potravinami při přípravě pokrmů
Publikace vás naučí jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost živin (bílkovin, tuků, sacharidů, minerálních látek) i látek ochranných (zejména vitaminů). Dozvíte se, jak žádoucím způsobem ovlivnit senzorické ...
129 Kč
Skladem 5+ ks, expedice 15.11.
- ISBN:
- 978-80-903820-8-4
- EAN:
- 9788090382084
- Náš kód:
- 979
Publikace vás naučí jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost živin (bílkovin, tuků, sacharidů, minerálních látek) i látek ochranných (zejména vitaminů). Dozvíte se, jak žádoucím způsobem ovlivnit senzorické vlastnosti jídla. V knížce je popsána předběžná úprava potravin, jednotlivé postupy při tepelné úpravě (vaření, dušení, pečení, opékání, grilování, smažení, pražení a mikrovlnný ohřev), použití nízkých teplot (chlazení a mražení) a změny, ke kterým při nich dochází. Pozornost je věnována i dohotovování pokrmů, zahušťování, úpravě na talíři, volbě správné teploty atd. Průvodce očkováním. Máme se bát chřipky?
Autor | Jana Dostálová |
---|---|
Edice | Stručné informace pro pacienty |
Jazyk | Česky |
Počet stran | 54 |
Rok vydání | 2008 |
Pořadí vydání | 1 |
Vazba | brožovaná bez přebalu |
Druh | Kniha |