Moderní lyžování
Kniha je určena zájemcům o současné technické a metodické poznatky z oblasti klasických a moderních způsobů sjíždění a zatáčení na lyžích. Popisuje jízdu jak na upravených, tak málo či zcela neupravených svazích nejrůznějších sklonů. Do textu je zařazen stručný přehled historického vývoje a nástin ...
213 Kč
Skladem 5+ ks, expedice dnes
- ISBN:
- 80-7232-266-4
- EAN:
- 9788072322664
- Náš kód:
- 28963
Kniha je určena zájemcům o současné technické a metodické poznatky z oblasti klasických a moderních způsobů sjíždění a zatáčení na lyžích. Popisuje jízdu jak na upravených, tak málo či zcela neupravených svazích nejrůznějších sklonů.
Do textu je zařazen stručný přehled historického vývoje a nástin biomechaniky sjíždění a zatáčení. Poměrně značná pozornost je pak věnována materiálovému vybavení pro současné sjezdové lyžování.
Těžištěm knihy je popis dvou základních metod zatáčení - technikou paralelních oblouků (oblouky v pluhu, oblouky z pluhu, z přívratu vyšší lyže, základní, dynamické a krátké paralelní oblouky, oblouky z přívratu nižší lyže, s přibrzděním, s přeskokem, v boulích a hlubokém sněhu) a technikou carvingu (základní, dynamické, race a fun oblouky).
V závěru knihy jsou uvedena pravidla bezpečné jízdy na sjezdovce.
Do textu je zařazen stručný přehled historického vývoje a nástin biomechaniky sjíždění a zatáčení. Poměrně značná pozornost je pak věnována materiálovému vybavení pro současné sjezdové lyžování.
Těžištěm knihy je popis dvou základních metod zatáčení - technikou paralelních oblouků (oblouky v pluhu, oblouky z pluhu, z přívratu vyšší lyže, základní, dynamické a krátké paralelní oblouky, oblouky z přívratu nižší lyže, s přibrzděním, s přeskokem, v boulích a hlubokém sněhu) a technikou carvingu (základní, dynamické, race a fun oblouky).
V závěru knihy jsou uvedena pravidla bezpečné jízdy na sjezdovce.
Autor | Jan Štumbauer |
---|---|
Edice | Průvodce sportem |
Jazyk | Česky |
Počet stran | 126 |
V prodeji od | 2005-11 |
Rok vydání | 2005 |
Vazba | brožovaná bez přebalu |
Druh | Kniha |