Proč se klepou řízky

Vydavatelství
Dokořán
Druh
Kniha
Vazba
brožovaná s přebalem
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty ...
251 Kč
Skladem 5+ ks, expedice 14.11.
ISBN:
9788076750869
EAN:
9788076750869
Náš kód:
120321
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
Autor Vladimír Mikeš
Jazyk Česky
Počet stran 184
V prodeji od 2023-02
Rok vydání 2023
Pořadí vydání 2
Vazba brožovaná s přebalem
Druh Kniha